Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Zorg in het groen

De gezonde effecten van de natuur op je gezondheid zijn in verschillende onderzoeken aangetoond. Een natuurlijke omgeving vermindert stress, verbetert de concentratie en nodigt uit tot bewegen en buiten spelen. Door hier te klikken kun je zoeken naar het aanbod aan voorzieningen en activiteiten buiten in de natuur die je helpen gezond te blijven of gezond te worden.
 
Ouderen blijven langer actief met een tuin en voldoende groen op loopafstand van hun woning of zorginstelling. Zorginstellingen bezitten vaak prachtige tuinen die op dit moment vooral worden ervaren als een kostenpost. Door deze net iets anders in te richten, hebben ze een functie bij het herstel van cliënten en zijn ze meer dan een kostenpost. Ze kunnen zelfs onderdeel van een actief zorgprogramma worden en bieden zo meerwaarde! Voorbeelden van zorgtuinen zijn een rolstoeltuin, beweegtuin en revalidatietuin.
 
Een groene omgeving kan ook de plaats zijn waar dagbesteding plaatsvindt. Hierbij kun je denken aan zorgboerderijen. Binnen Overijssel is een groot aantal zorgboerderijen aanwezig.
 
Interessante websites

  • Grijs, groen en gelukkig is een interessant project van het IVN waarbinnen zij ouderen meer wil laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. 
  • Boerderijzorg Overijssel is een website die informatie geeft over de zorgboerderijen die aanwezig zijn in Overijssel.

 
Interessante regelingen
 
p.m.
 
Betrokken Groenloketpartners