Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

11 november 2017 Haaksbergen: doe-dag voor behoud en versterking van Twentse Erven

Op zaterdag 11 november  2017 wordt een doe-dag georganiseerd door Stichting
Twentse Erven in samenwerking met Historische Kring Haaksbergen.  Locatie is historisch boerenerf De Belshof en Bikmoller aan de Rietmolenweg 60 in Haaksbergen.
 
Met een team van enthousiaste mensen van de Historische Kring Haaksbergen is aan het werk gegaan met de voorbereiding van deze dag die voluit in het teken
staat voor vaklieden en  buitenlui actief voor behoud en versterking van Twentsche boerenerven. Daar horen ook de bijgebouwen op het erf bij.   
 
Tijdens deze doe-dag zullen naast demonstraties van vaklieden met materialen,  schilderwerk en bouwkundig advies  ook lezingen worden gehouden met korte pitches van eigenaren van boerderijen over nieuwe gebruik van boerderijen,  gebruik van de Erfgoedmonitor in de praktijk,  nieuwe aanleg van erfbeplanting, terugkeer van de boerenzwaluw en steenuil op het boerenerf centraal staan.  Ook kan men op deze dag met een ervaren gids een korte wandeling maken langs boerenerven en natuur in de directe omgeving. Een prima idee dus voor een dagje uit met het proeven van het Twentse buitengebied in karakteristieke sfeer!
 
Locatie :  Boerderij De Belshof/ De Bikmoller,  Rietmolenweg 60 Haaksbergen
Toegang en Parkeren:  2 Euro per persoon
Organisatie:  Stichting Twentse Erven en Historische Kring Haaksbergen
Publiekstijden:  11.00 – 15.30 uur
Opening:  wethouder Ellen Prent  (Haaksbergen) en voorzitter St. Twentse Erven Henk Robben